Nederlands Francais English Deutsch

EEN EUROPESE OPLOSSING VOOR DE NACHTVLUCHTEN

Al eens een nachtje doorgebracht met een leger muggen in de slaapkamer? Of met nachtvluchten boven je dak? Dan weet je dat een goede nachtrust goud waard is.

Nachtvluchten brengen zowel jobs als een goede slaap in gevaar. Luchtvaartmaatschappijen danken arbeiders af en verhuizen naar regio's met minder strenge geluidsnormen. Zoiets moet onmogelijk gemaakt worden. Geen koehandel meer met jobs en volksgezondheid.

Werkgelegenheid in de luchtvaartsector en een goede nachtrust sluiten elkaar niet uit. Wat we nodig hebben zijn waterdichte Europese regels. Wanneer elke luchthaven in de EU moet voldoen aan dezelfde regels kunnen we vermijden dat jobs en gezondheid rond luchthavens nog tegen elkaar worden uitgespeeld.

Om de Europese Commissie te dwingen om met een wetgevend voorstel over de brug te komen, hebben Bart STAES en Pierre JONCKHEER een schriftelijke verklaring ingediend. Daarin vragen ze een beperking van het aantal nachtvluchten tussen 23.00 en 07.00.

Lees de tekst van de Schriftelijke verklaring

Als een meerderheid van de europarlementsleden de Schriftelijke verklaring ondertekent, dan moet de Europese Commissie op de proppen komen met een wetsvoorstel. Tot half februari 2005 hebben de europarlementsleden de tijd om de Schriftelijke verklaring te steunen. Maar daarvoor kunnen ze best een geheugensteuntje gebruiken.

Kom zelf in actie

Hoe meer mensen we kunnen bereiken met deze campagne, hoe sneller we een Europese oplossing kunnen vinden. Toon uw bezorgdheid en uw solidariteit. Laat zien dat werk en gezondheid samen beschermd moeten worden.

Teken daarom de petitie. Met uw steun kunnen we 731 europarlementsleden overhalen. We houden u zo op de hoogte van het verdere verloop van deze actie.

Co÷rdinatie: Bart Staes - Europees parlementslid


Aantal ondertekenaars van de petitie: 11256